Wegter-case-happy-horizon

Hoe Wegter in 1 jaar haar hele IT-ecosysteem transformeerde

Een rijk gedekte tafel begint bij Wegter. Ontdek hoe wij samen het IT-landschap transformeerden en groei mogelijk maakten!

Gezellig tafelen? Dan denk je al snel aan een rijk gedekte tafel met leuke bordjes, kopjes en wijnglazen. En daarvoor – als je lekkernijen voor op tafel gaat bereiden – grijp je natuurlijk naar de garde, spatel en alle andere keukenaccessoires. Bij een lekker diner komt veel kijken. Gelukkig vinden consumenten en horeca-professionals bij Wegter alles wat ze nodig hebben.

De vraag van de klant

Groei bewerkstelligen begint altijd bij een IT-landschap dat daarop ingesteld is. Met een ERP uit 1992, PIM-communicatie via FTP, een oude programmeertaal en orders die handmatig goedgekeurd werden, was dat bij Wegter niet het geval. Het gevolg: grote kans op fouten, extra werk en een business die niet verder komt.

De nieuwe route voor Wegter werd: het volledige IT-ecosysteem aanpassen. Van een nieuw, geavanceerd ERP-systeem tot een krachtig PIM-platform, een naadloze middleware-integratie en een toonaangevend e-commerce platform voor Wegter, volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de gebruikers en flexibel genoeg om in te spelen op marktontwikkelingen. En dat binnen één jaar. Een mooie uitdaging.

Onze aanpak

Samen met Wegter hebben we een gefaseerde aanpak ontwikkeld voor deze transitie. De eerste stap was de implementatie van het BigCommerce-platform voor hun B2B- en B2C-webshops, waaronder de platforms voor Wegter zelf, Landal, Roompot en het consumentenlabel James Cooke. Maar dat was slechts het begin. Tegelijkertijd zijn ook nieuwe ERP-, PIM– en middleware-systemen geïntroduceerd, waardoor een sterke, naadloze integratie tussen alle systemen mogelijk werd.

bigcommerce-logo-happy-horizon

Tijdens het hele proces werkten we nauw samen met de belangrijkste stakeholders bij Wegter. Onze specialisten, waaronder een strateeg, systeemarchitect en UX-expert, begonnen met een uitgebreide behoefteanalyse, waarbij niet alleen de interne vereisten van Wegter, maar ook de veranderende behoeften van hun zakelijke klanten centraal stonden. Deze behoeften vertaalden we naar praktische aanpassingen in de structuur en het design van de website.

Een van de uitdagingen van het project was de deadline. Dankzij onze sprintmethodiek konden we snel en effectief nieuwe functionaliteiten ontwikkelen en integreren. Per sprint werden specifieke doelen vastgesteld en behaald, zoals het ontwikkelen van apps en microservices en het koppelen van alle systemen. Deze agile benadering zorgde ervoor dat Wegter een robuust en toekomstbestendig platform kreeg, volledig afgestemd op hun wensen en behoeften.

Wegter

 

James CookJames-Cooke-Wegter-Happy-Horizon

Het resultaat

Het project is op tijd afgerond. Wegter profiteert nu van vier naadloos geïntegreerde webshops, beheerd vanuit één multistorefront-omgeving. Dit platform is gebouwd op basis van het Composable Commerce-principe, wat Wegter de flexibiliteit biedt om snel in te spelen op toekomstige marktontwikkelingen en klantbehoeften. Met een efficiënte, schaalbare tech stack, die bestaat uit de nieuwste technologieën op het gebied van e-commerce, ERP en PIM, is Wegter klaar voor verdere groei en innovatie.

Daag ons uit!

Benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met groei? Daag ons uit en ontdek wat een toekomstbestendig IT-landschap voor jou kan betekenen. Onze experts staan klaar om jouw uitdaging aan te gaan!

Michiel Baart

Development & Technology

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Get in touch